Stamtavle hvorfor?

En DKK stambog ( Dansk Kennel Klub)

Skulle gerne give en hvalpekøber en sikkerhed på mange områder, da DKK gør sig umage for at dens medlemmer opdrætter så gode og sunde hunde som muligt.
Derfor skal forældredyrene også gennemgå en række tjek for at de må bruges i avlen.
Man har også god garanti for at hvalpens identitet er O.K. og det er yderst vanskeligt/umuligt at fuske med stamtavlen, da hele hvalpens identitet, samt anetavle, ligger på DKKs hjemmeside, frit tilgængeligt fra den reistreres ved 3 ugers alderen, ja endda inden opdrætteren modtager stambøgerne, som først er opdrætteren i hænde få dage før hvalpen fylder 8 uger.

Selvfølgelig er der såkaldte brådne kar inden for alt, men de fleste hvalpekøbere kan med lidt god vilje godt selv se hvilke kenneler de ikke skal købe deres hvalp hos.
DKKs hjemmeside har mange gode råd om hvad man skal se efter hos opdrætteren og forældredyrene. Derforuden har de også mange råd om hvad man skal se efter hos sig selv før man køber hund.

Telefon+45 12 34 56 78

SIDST, men ikke mindst, kan man nemt risikere at få fat i en gårdhund uden stamtavle, hvor der er blandet Jack Russel terrier i, det kan man ikke se og ikke ét ondt ord om denne race, men hvis man ønsker gårdhundens temperament, kan man blive meget overrasket hvis der er Jack Russel indblandet, da de to racer er vidt forskellige af sind. 

Del siden